Scena

Duo Brajović - Nikčević pred podgoričkom publikom

Kamerni duo koji čine gitaristikinja Bojana Brajović i flautistkinja Boris Nikčević prirediće sjutra koncert u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati, u okviru Decembarske umjetničke scene.
Duo Brajović - Nikčević pred podgoričkom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su, pored ostalih, djela Bele Bartoka, Dejvida Lajznera, Džona Duarta, Hoakina Rodriga, Astora Pjacole i Roberta Di Marina.

Gitaristkinja Bojana Brajović i flautista Boris Nikčević sarađuju i nastupaju kao duo od 2011. godine i do sada su imali veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji.

Godine 2013, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali su nesvakidašnji projekat „Turneja po Crnoj Gori“, kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova.

Prošle godine imali su uspješne nastupe širom Crne Gore, u Beogradu i Ljubljani, a nastupili su i u Istorijskom muzeju Kremlja u Moskvi, u čast obilježavanja decenije crnogorske nezavisnosti.

Članovi su ansambla Clazz quintet, osnovanog da izvodi prevashodno djela francuskog kompozitora Kloda Bulinga, sa kojim su tokom 2014.godine takođe imali turneju po Crnoj Gori, a nastupili su i u Beogradu, Tirani i Ljubljani.

Portal Analitika