Scena

Aleksandra Vojvodić-Jovović na sceni KIC-a

Crnogorski sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović prirediće večeras koncert u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati, u okviru Decembarske umjetničke scene.



Aleksandra Vojvodić-Jovović na sceni KIC-a
K. J.
K. J.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Uz klavirsku pratnju Nataše Popović, ona će, pored ostalog, izvesti djela Franca Šuberta, Đakoma Pučinija, Petra Iljiča Čajkovskog, Stevana Mokranjca i Imrea Kalmana.

Gost koncerta biće gitarista Petar Dobričanin.

Aleksandra Vojvodić-Jovović rođena je u Baru, gdje je pohađala nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici, i to teorijski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić-Simović. Završila je muzičke akademije na Cetinju i u Sarajevu, na odsjeku solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević, te magistrirala u klasi mr Aleksandre Ristić.

Ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu, od kojih se izdvajaju koncerti u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Skoplju, Zagrebu, Rijeci, Puli, Ljubljani i Beogradu. Sarađivala je s brojnim poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima, te sa trijom „Gracije“.

Snimila je album „Korijeni“ sa obradama crnogorskih pjesama, a sa kolegom Aleksandrom Basarabom obrade crnogorskih pjesama za glas, klavir i flautu povodom deset godina od obnove crnogorske državne nezavisnosti. Držala je majstorske kurseve u okviru međunarodnog takmičenja „V.A. Lemesev“. Direktorica je Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru i profesorica solo pjevanja.

Portal Analitika