Scena

Tri dana izraelskog filma

Dani izraelskog filma počeće večeras projekcijom filma „Vatrene ptice“ reditelja Amira Volfa u sali DODEST KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.



Tri dana izraelskog filma
KIC/Portal AnalitikaIzvor

Trodnevna manifestacija, koju podgorički KIC organizuje u saradnjis a Ambasadom Izraela u Beogradu, predstaviće ljubiteljima sedme umjetnosti novija ostvarenja izraelske produkcije.

Film „Vatrene ptice“ iz 2015. godine je kriminalistička priča koja počinje pronalaskom tijela 80-godišnjeg čovjeka sa tri ubodne rane na grudima i brojem istetoviranim na podlaktici. Amnon, detektiv i druga generacija preživjelih Holokausta, nerado prihvata slučaj, pokušavajući da ga što prije riješi.

Sjutra će u istom terminu biti prikazan film „Otac“ iz 2016. godine, reditelja Menija Jaeša u kojem sitni kriminalac Šalom nudi posao utjerivača dugova Ovadiji Rahmimu, uz veliku zaradu. Za Ovadiju je to prilika da sakupi novac za skupo, privatno liječenje  njegove supruge.

Revija će biti završena u četvrtak dokumentarnim filmom „Gospodin Gaga“ takođe iz 2015. godine, reditelja Tomera Hejmana. Umjetnički direktor plesne trupe „Batševa“ Ohad Naharin, smatra se za jednog od najznačajnijih svjetskih koreografa. Sniman tokom osam godina, ovaj film kombinuje intimne snimke proba sa obimnim, do sada neobjavljenim arhivskim materijalom i plesnim scenama od kojih zastaje dah.

Portal Analitika