Scena

Veče Bobane Dabović u KIC-u

Autorsko veče Slobodanke Bobane Dabović biće sjutra priređeno u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati, u okviru novog muzičkog ciklusa „Mlade crnogorske kompozitorke“.
Veče Bobane Dabović u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Na koncertu će biti izvedena djela za orkestar, klavir, klarinet i klavir, violinu i violončelo, harmoniku i violončelo, violončelo, klavir i tomove, gudački kvartet, klavir i tomove, kao i za veći nestandardni kamerni sastav.

Djela će izvoditi: Nikola Vučković (klavir), Anton Melnikov (klarinet), Savo Vujačić (hramonika), Armin Čekić (tomovi), Lorena Janković (vokal), Marko Simović i Ana Rašović (violina), Ilijana Blagojević (viola), Milan Ninković i Lazar Bubanja (violončelo) i sama autorka.

Slobodanka Bobana Dabović je rođena 1990. godine u Podgorici, gdje je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ na klavirskom odsjeku u klasama prof. Miladina Peruničića i Anke Asanović. Studije kompozicije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Mulića, kao i master studije. Djela su joj izvedena u okviru različitih muzičkih događaja u Novom Sadu, Bajmoku, Požarevcu, zatim u Podgorici i Danilovgradu.

Komponovala je muziku za filmove „Jedan dan života“ (režija: Momir Matović), „Ruske kape“ (režija: Kosta Đorđević), „TAM 4500“ (režija: Momir Matović) i predstavu „Orkanski visovi“ (režija: Dora Ruždjak-Podolski). Klavirska kompozicija „Ad libitum improvisando“ br. 4, „Rukoveti“ našla se na albumu magazina Musica Classica. Angažovana je kao asistentkinja u muzičkom sektoru u KIC-u „Budo Tomović“.

Portal Analitika