Scena

"Unutrašnja poezija strateškog planiranja" u "Ateljeu DADO"

Izložba „Unutrašnja poezija strateškog planiranja“ (The Inner Poetry of Strategic Planning) Tanje Markuš biće večeras otvorena u Galeriji „Atelje DADO“ na Cetinju u 19 časova.
"Unutrašnja poezija strateškog planiranja" u "Ateljeu DADO"
Portal AnalitikaIzvor

Postavku, koju će publika moći da pogleda do 4. decembra, organizuje Narodni muzej Crne Gore, a kustoskinja je Ljiljana Karadžić.

- Serija radova pod nazivom Unutrašnja poezija strateškog planiranja istražuje mehanizme savremenog kolonijalizma, fokusirajući se na ulogu političko-ekonomskog diskursa u procesu instrumentalizacije umjetnosti, kao i (ne)moć umjetnosti u preispitivanju ove dinamike – navodi se u najavi ove izložbe.

Tanja Markuš rođena je 1981. godine u Titogradu. Završila je studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, na kojoj trenutno pohađa magistarske studije. Bavi se slikarstvom, kolažem i konceptualnim radom. Samostalno je izlagala 2013. godine u Crnoj Gori, a učestvovala je u kolektivnim izložbama, umjetničkim projektima i rezidencijama u zemlji i inostranstvu (Austrija, Francuska). Dobitnica je nagrade ULUCG „Lubarda – Stijović – Milunović“ za 2017. godinu.

Portal Analitika