Scena

Predstavljanje knjige Mirjane Rajković pred podgoričkom publikom

Knjiga „Lirika kao sudbina“ Mirjane Aleksandrove Rajković biće večeras promovisana u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 19 sati.
Predstavljanje knjige Mirjane Rajković pred podgoričkom publikom
Portal AnalitikaIzvor

O knjizi će govoriti književnik i publicista Novica Đurić, a stihove će kazivati autorka.

Mirjana Aleksandrova Rajković, potpisuje 11 knjiga proze i poezije, te je među priređivačima knjige „Rekli su o... istorijske ličnosti i savremenici o ishrani (vegetarijanstvu) i životinjama“. Učesnica je više festivala poezije i dobitnica tri međunarodna priznanja: dva na festivalu „Nosside“ u Ređo Kalabriji u Italiji, te ove godine na međunarodnim pjesničkim susretima „Orfej na Dunavu“ u Kostolcu u Srbiji. Njena poezija prevođena je na italijanski jezik, a zastupljena je u dvije Antologije svjetske poezije „Nosside“.

Objavljene su njene knjige: „Najava“ (1984), „Samo da ne zaboravim da se smijem“ (1989), „Umjesto ćutanja koje to nije“ (1991), „Sve je igra“ (1998), „Dio priče o Velikom Srcu“, (1999), „Četiri vjetra ili na bezvremenom putu“ (2005), „Pisma, bilješke, eseji“ (2007), „Album“ (2009), „Ako odem“ (2012), „Majčina kletva kao imperativ“ (2013) i „Lirika kao sudbina“ (2017).

Portal Analitika