Scena

"Mlijeko u prahu" ponovo pred podgoričkom publikom

Drama „Mlijeko u prahu“ koju je, prema tekstu Dragane Tripković, režirao Stevan Bodroža, biće sjutra igrana u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ od 20 sati.
"Mlijeko u prahu" ponovo pred podgoričkom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Scenografiju je uradio Miloš Miki Popović, saradnik na scenografiji je Damir Murseljević, za kostime je bila zadužena Lina Leković, za dizajn svijetla Zoran Rakočević, tehniku svjetla Danilo Malović, a produkciju Slobodan Radović i Milivoje Lakić.

- „Mlijeko u prahu“ je drama smještena u Podgorici, 1991. godine, u vrijeme intervencije tadašnje JNA na Dubrovnik. Priča govori o tajnoj ljubavi mladog slikara i oženjenog doktora u situaciji rata, rastuće tjeskobe i užasa. Suočeni sa sopstvenim osjećajem krivice, a živeći u predominantnom socijalnom diskursu koji veliča muškost i ratničke atribute, oni postaju lak plijen za manipulaciju čovjeka koji vrbuje i raznim ucjenama i pristiscima prisiljava muškarce da „dobrovoljno“ krenu u rat - siže je ovog komada.

Predstavu su realizovali Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK i KIC „Budo Tomović“, uz podršku Ministarstva kulture, Glavnog grada Podgorice i nevladinih organizacija Queer Montenegro i Juventas.

Foto: PR Centar

Portal Analitika