Scena

Husović - Salahšuri: Ukidanjem viza do bolje saradnje Crne Gore i Irana

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović razgovarao je danas sa predsjednicom Grupe prijateljstva parlamenta Islamske Republike Irana sa Crnom Gorom Parvane Salahšuri i ambasadorom Islamske Republike Irana za Srbiju i Crnu Goru Hoseinom Molom Abdolahijem.
Husović - Salahšuri: Ukidanjem viza do bolje saradnje Crne Gore i Irana
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade, Salahšuri, koja se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, zahvalila je Husoviću na prijemu i izrazila očekivanje da će sastanak biti početak dobrih odnosa Crne Gore i Irana, te mu uputila poziv da posjeti Iran u narednom periodu.

- Na ovaj način treba da izgradimo i uspostavimo međusobno povjerenje, i to će biti osnova za razvoj i poboljšanje odnosa na svim poljima dvije države. Prvi korak ka uspostavljanju tih odnosa bi bilo ukidanje viznog režima između Crne Gore i Irana - kazala je Salahšuri.

Husović izrazio je zadovoljstvo zbog posjete delegacije iz Irana i prihvatio je poziv da organizuje delegaciju Vlade koja će posjetiti Iran u što skorije vrijeme, kako bi predstavili potencijale kojima Crna Gora raspolaže. Saglasio se da pitanje ukidanje viznog režima predstavlja barijeru u odnosima dvije države i da očekuje da će se to u narednom periodu pozitivno riješiti.

- Očekujem da će se u narednom periodu razvijati dobri odnosi među naše dvije države, a posebno očekujem dobru saradnju na planu turizma, kulture i privrede – zaključio je Husović.

Portal Analitika