Scena

"Starogradskim ulicama" Ulcinja u Ministarstvu kulture

Knjiga „Starogradskim ulicama (na kapiji)“ Ganija Karamanage biće u četvrtak predstavljena u Ministarstvu kulture na Cetinju od 18 sati, a o njoj će govoriti pisac Muzafer Čauši, publicistkinja Ana Živanović i autor.
"Starogradskim ulicama" Ulcinja u Ministarstvu kulture
Portal AnalitikaIzvor

- Knjiga „Starogradskim ulicama (na kapiji)“ predstavlja zbir sjećanja, anegdota, legendi vezanih za ulcinjski Stari grad i vječne tajne kaljajskog kamena, ljude i običaje, daleka mora i čudesne zemlje, koje autor uobličava u pripovjedni iskaz što tekstu daje i osobeno fiktivno ozračje. Upravo to ovu Karamanaginu knjigu čini originalnim štivom u korpusu literature koja na osoben način tretira nasljeđe i folkor - navodi se u najavi ove promocije.

Izdavač knjige je Savez stvaralaca Albanaca u Crnoj Gori, a objavljivanje rukopisa podržano je na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore.

Primarijus dr Gani Karamanaga je rođen 1946. u Ulcinju. Srednju medicinsku školu završio je na Cetinju, a Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine, gdje je i specijalizirao pneumoftiziologiju.

Pored velikog broja objavljenih stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine, dr Karamanaga se u prethodnioh nekoliko godina intenzivno bavi i književnim radom. Autor je nekoliko knjiga bliskih žanru autobiografske proze, kao i knjiga čija je tematika vezana za kulturno nasljeđe ulcinjskog kraja.

Portal Analitika