Scena

Koncert dua "Karlsrue" povodom 500 godina Reformacije

Njemački duo „Karlsrue“ prirediće sjutra koncert u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati u okviru obilježavanja 500 godina od Reformacije.
Koncert dua "Karlsrue" povodom 500 godina Reformacije
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom publici će se obratiti ambasador SR Njemačke Hans Ginter Matern koji će prisutne upoznati sa samom Reformacijom i radom Martina Lutera.

Duo „Karlsrue“ čine violončelista Rajnhard Armleder i pijanistkinja Dagmar Hartman, a  na programu koncerta su djela Ludviga van Betovena, Feliksa Mendelsona, Riharda Štrausa, Frederika Šopena, Roberta Šumana, Franca Lista, Enrikea Granadosa i Manuela de Falje.

Duo „Karlsrue“ osnovan je 1997.godine, i poznat je po interesantnom izboru programa, brilijantnoj tehnici i dubini interpretacije. Osvojio je prve nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima u Italiji i Francuskoj. Nastupili su na renomiranim međunarodnim festivalima, te na radiju i televiziji, a imali su turneje po Italiji, Izraelu, Švajcarskoj, Japanu, Turskoj, Kanadi, SAD-u, Rusiji, zemljama po Arapskog poluostrva, Srednjeg istoka, te još mnogim zemljama Evrope, Azije, Južne Amerike i Afrike.

Portal Analitika