Scena

"Ženidba" u Dvorani "Park"

Komad „Ženidba“, koju je po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao Egon Savin, biće sjutra igrana u Dvorani „Park“ u Herceg Novom od 20 sati.
"Ženidba" u Dvorani "Park"
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ igraju Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Varja Đukić, Nikola Perišić, Gojko Burzanović, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Olivera Vuković, Stevan Radusinović i Radmila Čolić.

Savin je uradio i dramatizaciju komada, adaptaciju teksta i dramaturgiju Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća, a scenografiju Vesna Popović.

- Gogolj je nevjerovatan pisac, sjajan, a meni je drugi put da ga radim. I ovo je drama karaktera, onih ljudi koji su u ovom svijetu i vijeku označeni i imaju veće probleme nego što ih čovjek inače ima. Iz te osobenosti žele da izađu, da dokažu da jednako vrijede koliko i drugi, i da pobijede u borbi s okolinom, s palankom. To su vrijednosti u koje čvrsto vjeruju i naizgled žele da ih sakriju, a u stvari - žele da ih izbace iz sebe i kažu svima što su. A svi mi, kada nešto krene da nam klizi iz ruku, počinjemo da se ponašamo čudno, bivamo ludi - rekao je glumac Zoran Vujović za Portal Analitika nakon premijere ove predstave.

K.J.

Portal Analitika