Scena

Slike i crteži Elene Šoljage u Petrovcu

Izložba slika i crteža ruske umjetnice Elene Šoljage biće sjutra otvorena u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu u 20 časova.
Slike i crteži Elene Šoljage u Petrovcu
Portal AnalitikaIzvor

Postavku „In the Space of Contrast Medium“ otvoriće arhitekta Đorđe S. Gregović.

- Teme crteža rađenih olovkom i ugljenom su pejzaž, gradski pejzaž i ljudi koji žive u interakciji sa prirodom, te gradom kojim dominiraju fasade kuća iz različitih epoha i stilova. Umjetnica istražuje interakciju originalne i kompjuterske grafike. Ovakva kombinacija daje zanimljiv rezultat, u kome se percepcija svijeta kreće od prirodnog, svakodnevnog, do savremenog, metaforičnog i onoga što se nalazi u mašti umjetnice - navodi se u najavi ove izložbe koja će biti dostupna javnosti do 12. oktobra.

Elena Šoljaga studirala je na Državnoj akademiji za arhitekturu i umjetnost u Novosibirsku, Rusiji, gdje je specijalizirala slikarstvo. Završila je i Državnu akademiju za arhitekturu i umjetnost takođe u Novosibirsku, i to na odsjeku za pejzažnu arhitekturu. Pedagoškim radom bavi se od 2006. godine. Paralelno sa nastavom počinje i njena umjetnička karijera, interesujući se za grafiku.

Portal Analitika