Scena

"Dodir stakla" u Biljardi

Izložba savremenog nordijskog stvaralaštva od stakla biće sjutra otvorena u Biljardi na Cetinju u 18 sati.
"Dodir stakla" u Biljardi
Portal AnalitikaIzvor

Postavku „Dodir stakla“ otvoriće ministar kulture prof. mr Janko Ljumović, ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, i ambasador Švedske Jan Lundin.

Na izložbi su svojim proizvodima zastupljene staklare „Holmegaard“, „Architectmade“ i „Lenne Bjerre Design“ iz Danske, finske „Iittala“, „Lasismi“ i Galerija „Mafka & Alakoski“ za koju se svi predmeti izrađuju u poznatoj fabrici u Rihimakiju, te „Hadeland“, „Gjovik“, „Magnor“ i studio „Nostetangen Glass“ iz Norveške i „Maleras“, „Skrufs“ i „Nybro“ iz Švedske.     

- Posjetioci će do 10. oktobra moći da pogledaju jednistvene predmete od stakla proizvedene u nordijskim staklarama čiji su autori poznati dizajneri i staklari. Izložba ima za cilj promovisanje nordijskog dizajna i proizvođača stakla, pokazujući istovremeno saradnju nordijskih zemalja u različitim društvenim oblastima među kojima su i kultura i umetnost - navodi se u najavi ovog događaja.

Izložbu na Cetinju organizuju ambasade nordijskih zemalja u saradnji sa Nordijskim savjetom ministara, Narodnim muzejom Crne Gore, kompanijom Lovćen osiguranje.

Portal Analitika