Scena

Četiri velikana u "Filmskim snovima"

Revija „Filmski snovi - gledaoci biraju“ biće večeras otvorena filmom „Sve o Šmitu“ u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 21 čas, a ulaz je besplatan.
Četiri velikana u "Filmskim snovima"
Portal AnalitikaIzvor

Ciklus otvara ovo ostvarenje iz 2002. godine u režiji Aleksandra Pejna koja govori o usamljenom udovcu Vorenu Šmitu (Džek Nikolson) koji se suočava sa ispraznošću svog života.

Iz KIC-a podsjećaju da je njohova publika tokom prošlog mjeseca odabrala filmske velikane koje želi ponovo da vidi, a plod te neposredne i aktivne saradnje je revija „Filmski snovi - gledaoci biraju“ u okviru koje će biti prikazana četiri filma sa Nikolsonom, zatim Marlonom Brandom, Alom Paćinom i Džonijem Depom.

Sjutra je na programu film „Viva Zapata!“ reditelja Elije Kazana iz 1952. godine koji prati život pobunjenika Emilijana Zapate (Marlon Brando) od njegovog djetinjstva, preko vremena slave i moći početkom dvadesetog vijeka, do smrti.

Za srijedu je predviđen filma „Bijeli prah“ reditelja Teda Dema iz 2011. godine. Ovo je istinita priča o Džordžu Jungu (Džoni Dep) čovjeku koji je uspostavio američko kokainsko tržište sedamdesetih godina.

Reviju će u četvrtak zatvoriti prvi nastavak najslavnije mafijaške sage o sicilijanskoj porodici Korleone, „Kum II“ reditelja Frensisa Forda Kopole iz 1974. godine.

Portal Analitika