Scena

"Instant porodice" Roberta Jankuloskog u Galeriji "Centar"

Izložba makedonskog umjetnika Roberta Jankuloskog biće sjutra otvorena u Galeriji „Centar“ Centra savremene umjetnosti Crne Gore u 20 časova.
"Instant porodice" Roberta Jankuloskog u Galeriji "Centar"
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom biće predstavljen njegov konceptualni rad „Instant porodice_multiplikacija ljubavi“, a događaj će otvoriti kustoskinja izložbe Svetlana Mladenov.

- Pozicionirajući se, početkom devedesetih godina na umetničkoj sceni Makedonije, Robert Jankuloski, vrlo brzo osvaja regionalni i evropski kulturni prostor u kome se afirmisao i izdvojio svojim inovativnim istraživanjima u proširenom polju umetnosti. Kao multimedijalni umetnik svoju vizuru je posebno usmerio na fotografiju i mnogobrojne mogućnosti ovog medija... Sublimirajući kroz svoj rad različite postmodernističke postupke - citatnost, dekonstrukcija, subjektvno preuzimanje motiva, rad u serijama, fragmentiranost, eksperiment - realizovao je kompleksan umetnički koncept sa uvek vrlo aktivnim odnosom prema društvu, etici i estetici uz uvažavanje tradicije i kompromisa sa istorijom - zapisala je u katalogu izložbe istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka iz Novog Sada Svetlana Mladenov.

Robert Jankuloski rođen je u Prilepu 1969. godine. Diplomirao je na odsjeku za kameru Fakulteta dramskih umjetnosti u Skoplju, a master studije završio na Univerzitetu audiovizuelnih umjetnosti ESRA Pariz - Skoplje - Njujork. Osnivač je Makedonskog centra za fotografiju. Trenutno radi kao profesor na Univerzitetu ESRA u Skoplju. Imao je, pored ostalog, samostalne izložbe u Skoplju, Beogradu, Novom Sadu, Pančevu kao i u Njujorku, Briselu, Budimpešti, Beču, Istanbulu, Plovdivu i Strazburu. Dobitnik je više nagrada u zemlji i inostranstvu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.