Scena

Prvo predstavljanje "Bibliotekara" Marka Špadijera

Roman „Bibliotekar“ publiciste Marka Špadijera biće večeras promovisan u Svečanoj sali Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ na Cetinju od 19 časova.
Prvo predstavljanje "Bibliotekara" Marka Špadijera
Portal AnalitikaIzvor

O knjizi će govoriti književnik i predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović, profesor i autor studija o Crnojevića štampariji Boško Mijanović, književni kritičar Vlatko Simunović i autor, dok će medijatorka večeri biti bibliotekarka Dragica Lompar.

- Ovaj roman je fragmentarna slika Cetinja, s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina, data kroz autobiografske literarne zapise bibliotekara, koji su dokumenat stanja svijesti u jednom od prelomnih perioda novije crnogorske istorije, čije zaplete cetinjski duh čini više humornim, nego dramatičnim – navodi se u najavi ove promocije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.