Scena

Slike Ivane Tiodorović u "Crvenoj komuni"

Izložba slika Ivane Tiodorović biće večeras otvorena u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu u 21 čas.
Slike Ivane Tiodorović u "Crvenoj komuni"
Portal AnalitikaIzvor

Mlada umjetnica predstaviće se likovnoj publici sa 20 slika rađenih u kombinovanoj tehnici na platnu. Postavka će biti dostupna javnosti do 25. jula.

- Sve faktore prirode: brda, stijene, hridi koje izranjaju iz vode, potom kanjone, litice, doline, uvale, jezera, mora tj. sve te sudare masa uz prisustvo neba i sunčeve svjetlosti, na mojim platnima predstavljam kompletnim spektrom boja, složenim procesima rada kroz koncentraciju slojeva različitih materijala, a sve u cilju dobijanja željenog reljefa koji je na svakoj mojoj slici jasno uočljiv i dominantan... Dominaciju reljefnih površina u mojim slikama bez obzira na motiv, opravdavam činjenicom: sve oko nas i na nama je plići ili dublji reljef - idealne ravnine nema – zapisala je umjetnica u katalogu ove izložbe.

Ivana Tiodorović rođena je 1982. godine u Podgorici. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umjetnosti „BK“ u Beogradu u klasi profesora Zorana Pavlovića, a magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Ratka Odalovića. Učesnica je mnogih grupnih i samostalnih izložbi, kao i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2006. godine.

Portal Analitika