Scena

"Crnogorske fotografije u Europeani" na Cetinju

Postavka „Crnogorske fotografije u Europeani“ čiji su autori Slađana Sjekloća i Boris Kaluđerović, biće danas otvorena u Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ na Cetinju u 13 sati.
"Crnogorske fotografije u Europeani" na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Izložbu će otvoriti prof. dr Maja Đurić.

- Ova, kao i druge fotografske kolekcije u posjedu Nacionalne biblioteke, predstavlja dragocjeni izvor informacija o istoriji naroda sa ovih prostora, koja tek treba da budeotkrivena korisnicima i sačuvana za buduće generacije. Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ planira da nakon bibliotečke obrade prikazanih fotografija i razglednica u uzajamnom sistemu katalogizacije COBISS i njihovog digitalizovanja, u okviru istoimenog projekta koji realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture, postavi iste na portal „Europeane“ do kraja ove godine – navodi se u najavi ovog događaja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.