Scena

Promocija trilogije "U Novome i okolo njega" u Podgorici

Trotomno djelo Milana Miša Brajevića „U Novome i okolo njega“ biće danas predstavljeno u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati.
Promocija trilogije "U Novome i okolo njega" u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji će govoriti: prof. dr Novak Kilibarda, dugogodišnji novinar i publicista Danilo Burzan, doc. dr Jelena Bašanović-Čečović i autor.

- „U Novome i okolo njega“ čine knjige „Vijađ kroz škerce i mudrolije“, „Kadena od riječi“ i „Điravamo i škercamo se“, koje predstavljaju autora kao sakupljača starih riječi i izraza uglavnom iz Herceg Novog i Boke Kotorske, kao i priča i anegdota iz ovog dijela Crne Gore – navodi se u najavi ovog događaja.

Milan Brajević rođen je 1942. godine u Herceg Novom, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a Višu ekonomsku školu u Beogradu. Radio je kao sekretar, a zatim predsjednik Republičke konferencije SSO Crne Gore, bio pomoćnik republičkog sekretara za privredu, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore, zamjenik predsjednika Republičkog komiteta za saobraćaj, veze, pomorstvo i putnu privredu, upravnik „Carinarnice“ u Podgorici. Od 1988. do 1998. bio je šef kabineta predsjednika Vlade i pomoćnik generalnog sekretara Vlade, a zatim je obavljao dužnost generalnog sekretar predsjednika Crne Gore do 2009. godine. Istaknuti je društveno-sportski radnik, zaslužni sportski radnik Crne Gore i počasni član „Jadrana“. Nosilac je Ordena rada sa zlatnim vijencem i Ordena zasluga za narod sa srebrnim zracima, te Oktobarske nagrade Herceg Novog. Objavio je naslove „Crnom Gorom s uzlom na kraju rupca“, „Bisernica od mudrih perli“, „Promenada kroz svijet protokola“, „Promenadu kroz kužine po Crnoj Gori“, „Promenada kroz narodnu leksiku Crne Gore“ i „U Novome i okolo njega - kadena od riječi“.

Portal Analitika