Scena

Prvi solistički koncert Vukice Rašović u Velikoj sali KIC-a

Prvi solistički koncert mlade violinistkinje Vukice Rašović biće sjutra priređen u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 sati.
Prvi solistički koncert Vukice Rašović u Velikoj sali KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Uz korepeticiju pijaniste Luke Đačića, ona će izvesti djela Johana Sebastijana Baha, Henrika Vijenjavskog, Roberta Šumana i Sergeja Rahmanjinova. Ulaz na koncert je besplatan.

Vukica Rašović rođena je 1999. godine u Podgorici, gdje je završila je osnovnu i srednju školu za muzičke talente „Andre Navara“, u klasi prof. Nade Glomazić. Tokom školovanja osvojila je veliki broj priznanja i nagrada na državnim, kao i na međunarodnim takmičenjima u Italiji i Srbiji, te kao solistkinja i članica kamernih sastava. Među njima su Specijalna nagrada za violinu solo na XLIII Festivalu mladih muzičara Crne Gore (2016), Prva nagrada za gudački kvartet na Međunarodnom takmičenju u Barleti, u Italiji (2012), i druge nagrade na takmičenjima „Zlatne stepenice“ (2016) i „Stringfest“ (2015) u Srbiji. Često nastupa u okviru koncerata i kulturnih manifestacija širom Crne Gore. Pohađala je muzičke ljetnje kampove na Ivanovim koritima, u Kotoru, Perastu i u Holandiji.

Portal Analitika