Scena

Utisci američkih studenata o Crnoj Gori na izložbi u Herceg Novom

Izložba radova grupe studenata Odsjeka za umjetnost i dizajn Državnog univerziteta Binghamton iz Njujorka biće večeras otvorena u hercegnovskoj galeriji „Sue Ryder“ u 21 čas.
Utisci američkih studenata o Crnoj Gori na izložbi u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Na postavci „Art in Montenegro“ biće predstavljeno dvadesetak radova rađenih uglavnom na papiru, a nastali tokom boravka studenata tokom juna u Herceg Novom i njegovoj okolini. Zvanično će je otvoriti ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

Boravak studenata sa Univerziteta Binghamton predstavlja studijski boravak u sklopu redovne nastave na ovom odsjeku. Program je incirao i vodi, sa šeficom Odsjeka za umjetnost i dizajn Binghamton univerziteta prof. Natalijom Mijatović-Kovačević, profesor umjetnosti i dizajna sa ovog univerziteta Blažo Kovačević.

- Program je zamišljen kao vizuelni dnevnik gdje studenti različitih studijskih usmjerenja, u nekom od vizuelnih medija, pokušavaju da dočaraju svoje impresije Crne Gore. Namjere su da se i sljedeće godine organizuje ovaj jednomjesečni studijski boravak u Crnoj Gori i da se na taj način novoj grupi američkih studenata pruži mogućnost da se susretnu sa prirodnim i društvenim karakteristikama Crne Gore. Projekti poput ovog doprinose intenziviranju kulturne razmjene sa Herceg Novim i cijelokupnom Crnom Gorom, gradeći pri tom mostove preko okeana i dalje na zajedničkom evroatlantskom putu - smatra ambasadorka Uehara.

Portal Analitika