Scena

Resital Aleksandre Trajković u Modernoj galeriji

Srpska pijanistkinja Aleksandra Trajković prirediće večeras koncert u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi od 20 časova.
Resital Aleksandre Trajković u Modernoj galeriji
Portal AnalitikaIzvor

Na repertoaru njenog resitala su djela Johana Sebastijana Baha, Edvarda Griga, Hektora Vilje Lobosa, Panča Vladigerova i Bele Bartoka.

Pijanistkinja, vanredna profesorka i prodekanka Fakulteta umetnosti u Prištini, svira klavir od najranijeg djetinjstva. Tokom školovanja pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve prof. Arba Valdme i Dušana Trbojevića. Kao solistkinja, klavirska saradnica i članica kamernih sastava, nastupala je u Beogradu, Prištini, Mostaru, Kragujevcu, Vranju, Ohridu, Negotinu, Subotici, Skoplju, Trebinju, Gatčini kod Sankt Peterburga, te snimala za RTS. Magistrirala je 2006. godine u klasi prof. Marka Savića. Dobitnica je više nagrada, priznanja i zahvalnica. Rukovodila je majstorskim kursevima za učenike osnovne i srednje škole, te bila među predavačima na Međunarodnoj majstorskoj radionici kamerne muzike u Predingu u Austriji. Bila je u žiriju na pijanističkim takmičenjima i članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Portal Analitika