Scena

Priča o avanturi tri pingvina u DODEST-u

Predstava „Kod Nojeve barke u osam“ Gradskog pozorišta iz Podgorice biće sjutra izvedena u sali DODEST KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.
Priča o avanturi tri pingvina u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Komad namijenjen djeci starijoj od pet godina rađen je prema tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba, a na Dramsku scenu za djecu postavio je slovenački reditelj Robert Valtl.

Uloge tumače Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović. U autorskom timu su još scenografkinja Natalija Vujošević, kostimografkinja Tijana Todorović, kompozitor Nemanja Bečanović, koreografkinja Slavka Nelević i dizajner svjetla Miha Horvat, dok je tekst preveo Đorđe Krivokapić.

- Zabavna i poučna priča o biblijskom Potopu, ujedno je i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije. Rafiniranog stila, sa puno humora, katkad i vesele burleske, tekst se posljednjih godina afirmisao kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku. Junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja – siže je ove predstave.

Portal Analitika