Scena

"Bizarno" na sceni CNP-a

Drama „Bizarno“ Narodnog pozorišta iz Beograda biće večeras igrana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova, u okviru gostovanja regionalnih teatara povodom 20 godina od otvaranja nove zgrade.
"Bizarno" na sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi koju je po tekstu Željka Hubača režirala Snežana Trišić, igraju: Nikola Vujović, Miloš Đorđević, Sonja Milojević i Suzana Lukić. Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja Marina Medenica, a muziku je komponovao Srđan Marković.

- Predstava „Bizarno“ sastavljena je od tri priče u kojima protagonisti, utrčavajući iz lika u lik, grade „psihološki vjerodostojne portrete žrtava pakla ratova devedesetih, ljude koji su otišli u emigraciju ili bespovratnim putem nasilja i kriminala“ i pričaju priče narkomana, sponzoruša, mafijaša ali i izgubljenih povratnika, ubica i samoubica – siže je ovog komada.

Predstava je višestruko nagrađivana na brojnim manifestacijama, među kojima su Festival u Aleksincu, na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, Festivalu glumca u Nikšiću, Festivalu Joakim Vujić, Danima Zorana Radmilovića.

Iz CNP-a podsjećaju da, u sklopu obilježavanja 20 godina od obnovljenog zdanja, od 31. maja gostju narodna pozorišta iz regiona. Ciklus je otvorila predstava Narodnog pozorišta iz Sarajeva „Sve se nekako preživi osim smrti“, 4. juna je igran komad „Tri zime“ Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, a posljednje u nizu biće sjutrašnje gostovanje Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja.

Ova gostovanja realizuju se uz podršku Crnogorskog elektrodistributivnog sistema - CEDIS.

Portal Analitika