Scena

"Kod Nojeve barke u osam" Gradskog pozorišta gostuje u Poljskoj

Gradsko pozorište iz Podgorice gostuje u Poljskoj sa komadom „Kod Nojeve barke u osam“ sa Dramske scene za djecu našeg pozorišta koju će danas izvesti u takmičarskoj selekciji 30. Međunarodnog teatarskog festivala „U koferu“ u Lomži, a dva dana kasnije u čuvenom lutkarskom pozorištu „Guliver“ u Varšavi.
"Kod Nojeve barke u osam" Gradskog pozorišta gostuje u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

Osim podgoričkog teatra, u okviru jubilarnog izdanja prestižne manifestacije u Lomži nastupiće i produkcije iz Njemačke, Italije, Japana, Rusije, Slovačke, Španije, Izraela, Irana, Ukrajine, Litvanije i Poljske.

Nastala prema tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba, predstava „Kod Nojeve barke u osam“ premijerno je izvedena ove sezone u režiji slovenačkog reditelja Roberta Valtla. Uloge tumače: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović. Autorski tim čine i: scenografkinja Natalija Vujošević, kostimografkinja Tijana Todorović, kompozitor Nemanja Bečanović, koreografkinja Slavka Nelević, dizajner svijetla Miha Horvat i prevod teksta Đorđe Krivokapić.

- Junaci priče su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja – siže je ovog komada.

Portal Analitika