Scena

"Time After Time" Uga Nespola u Dvorcu Petrovića

Dan državnosti Republike Italije biće danas obilježen otvaranjem izložbe „Time After Time“ poznatog umjetnika Uga Nespola u galeriji Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Dvorcu Petrovića, u 19 časova.
"Time After Time" Uga Nespola u Dvorcu Petrovića
Portal AnalitikaIzvor

U organizaciji Ambasade Italije u Crnoj Gori i Italijanskog kulturnog instituta iz Beograda, a povodom 71. godišnjice ovog značajnog datuma u italijanskoj istoriji, likovna publika biće u prilici da vidi 70 odabranih djela jednog od najvećih savremenih italijanskih stvaralaca.

- Slikarstvo Uga Nespola je ono u kome umjetnik koristi reference kulturnih i društvenih uticaja, svaki popularni citat i kult. Oni u njegovo djelo ulaze kao da prolaze kroz poseban objektiv i pretvaraju se u kompozicionu instalaciju. Djelovi koji se preklapaju, ponovo otkrivaju okruženje u kome smo kao u virtuelnoj slagalici, a svaka veza sa stvarnošću eksplodira u virtualnosti koji nas istovremeno podsjeća na sviranje, pjevanje, bioskop, sport, cirkus i konačno nam pokazuje - kroz objektiv imaginacije - pozorište svejeta - zapisao je istoričar umjetnosti Marćelo Palminteri o radovima Nespola.

Postavka u Dvorcu Petrovića biće otvorena do 28. juna.

Portal Analitika