Scena

"Kind of Blue" Vučića Ćetkovića u Francuskom institutu

Izložba „Kind of Blue“ Vučića Ćetkovića biće danas otvorena u prostorijama Francuskog instituta u 19 časova.
"Kind of Blue" Vučića Ćetkovića u Francuskom institutu
Portal AnalitikaIzvor

Postavku čine djela rađena u tehnici akril na platnu, i nastala između 2015. i 2017. godine, a podgorička publika biće prva koja će ih vidjeti.

- Ćetković svojim interesovanjima i fascinacijama prilazi u rukopisu apstraktnog i asocijativnog. Istražujući forme i toponime ovog podneblja, kroz ovaj ciklus on nastavlja da propituje sadržaje i značenja koja se mogu naslutiti ili sagledati i u svakodnevnom životu i povezati sa elemetnima koji nas neposredno okružuju. U ovom ciklusu dominira plavi kolorit, koji, logično za ove prostore, nalazi svoje mjesto i na Vučićevim platnima, kao neodvojivi dio prirodnog ambijenta i univerzalna referenca u svijetu vizuelnih umjetnosti - navodi se u najavi ove izložbe.

Podsjećamo, Vučić Ćetković rođen je u Podgorici 1984. godine, gdje je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Slikarstvom i crtežom bavi se od djetinjstva - nešto intenzivnije u proteklih nekoliko godina - u svom ateljeu u Podgorici, gdje stvara u tehnikama ulje, akrilik, crtež i kolaž. Imao je više izložbi u Crnoj Gori, dok se internacionalnoj publici predstavio samostalnom izložbom u galeriji „Agora2 u Savjetu Evrope u Strazburu, kao i na kolektivnim izložbama u Velikoj Britaniji, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i Španiji.

Portal Analitika