Scena

Promocija nove zbirke Ljubete Labovića

Zbirka pjesama „Samoća je tek počela“ Ljubete Labovića biće danas predstavljena u kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ od 19 časova.
Promocija nove zbirke Ljubete Labovića
Portal AnalitikaIzvor

O odabranim starim i novim pjesmama govoriće mr Aleksandra Vuković, Dragana Tripković i autor, dok će medijator večeri biti Danilo Čelebić.

Knjigu „Samoća je tek počela“ crnogorskog pjesnika, proznog pisca i esejiste Ljubete Labovića objavili su krajem prošle godine Otvoreni kulturni forum sa Cetinja i sarajevska izdavačka kuća Buybook. Čini je izbor pjesama iz sedam zbirki ovog autora, objavljenih između 1987. I 2016. Godine: „Tanatoide/oblici smrti“, „Gospodar kaveza“, „Nedostajanje“, „Unutrašnja soba“, „Neću da se budim“, „Rasipanje biblioteke“ i „Epistolarni odlomci za Silviju“.

Ljubeta Labović, rođen je 1956. godine u Barama Kraljskim. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Podgorici, a studirao je na Grupi za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Labović piše poeziju, prozu i eseje o poeziji. Njegova ostvarenja objavljena su u časopisima ARS, Poezija, Romboid, Poeteka, Vestnik, Ljetopis crnogorski, Apokalipsa, Ex symposion, Poetikon, Quorum, Eccerman, Strane. Bio je umjetnički direktor Ratkovićevih večeri poezije od 2007. do 2010. godine, te pokretač i urednik istoimene biblioteke. Učestvovao je na mnogobrojnim regionalnim i međunarodnim susretima pisaca i književnim festivalima. Poezija mu je prevedena na engleski, francuski, italijanski, mađarski, slovenački, poljski, makedonski, slovački i bugarski jezik. Član je Crnogorskog društva nezavisnih književnika.

Portal Analitika