Scena

Nova repriza Molijera na sceni CNP-a

Nova produkcija nacionalnog teatra, „Učene žene“ u režiji Jagoša Markovića biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Nova repriza Molijera na sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

U komediji Žana Batista Poklena Molijera, koju je adaptirao i režirao Jagoš Marković, uloge tumače: Mirko Vlahović, Nada Vukčević, Kristina Obradović, Petar Vlahović, Julija Milačić, Momčilo Otašević, Petar Burić, Mišo Obradović, Jelena Nenezić-Rakočević, Branimir Popović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Goran Vujović i Marko Todorović.

Reditelj takođe potpisuje scenografiju i izbor muzike, kostimografiju Marija Marković, scenski govor Ljiljana Mrkić-Popović, asistentkinja režije je Tara Lazarević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Kakvu smo predstavu htjeli, takvu smo napravili. To je predstava sa svim onim sadržajima koje klasika mora da ima, sa unutrašnjom ljepotom zbog koje se ide u pozorište, i sa onom spoljašnjom takođe važnom estetikom koja je u ovom vremenu za mene i sve nas pitanje etike. Uspjeli smo sigurno da napravimo dobru predstavu i iza nje stojim – naglasio je reditelj pred prvo izvođenje komada.

K.J.

Foto: CNP/D. Miljanić

Portal Analitika