Scena

"Čuvari tvog poštenja" na sceni KIC-a

Nova produkcija Gradskog pozorišta „Čuvari tvog poštenja“ sa Večernje scene, biće sjutra igrana u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.
"Čuvari tvog poštenja" na sceni KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Autorski projekat Borisa Liješevića, nastao je saradnjom sa glumačkim ansamblom kojeg čine: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

U autorskom timu komada su još Rambo Amadeus koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

- Svjedoci smo posljednjih godina jedne strašne devalvacije i devastacije vrijednosti u društvu, gdje - na naše oči - prvi postaju posljednji i obratno. Svima nam to teško pada i ne mirimo se s time. Ali, nekako u isto vrijeme ne djelujemo. Svjesni smo da nas kradu na svakom koraku, da stalno nestaje jedan euro, pedeset centi, pa kad se sve to sabere - postane neka cifra. Onda se čovjek zapita: šta da radim? Iz tog osjećanja nemoći je nastajala ova predstava. Neko drugi je taj koji stalno raspolaže društvenim sredstvima koja i tebi pripadaju, na što i ti imaš pravo, a sa čime nikada nisi u dodiru. Tako smo naučeni: mi stvaramo, a drugi to usmjerava i raspoređuje. Ali, šta treba da uradimo – kazao nam je Liješević komentarišući pitanja na koja traži odgovore.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište

Portal Analitika