Scena

"Mekoća postojanja" Brigite Antoni na Cetinju

Izložba „Mekoća postojanja“ mlade umjetnice Brigite Antoni biće sjutra otvorena u Ateljeu „Dado“ na Cetinju, u 20 časova.
"Mekoća postojanja" Brigite Antoni na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Ovom postavkom počeće nova sezona u ovom izložbenom prostoru Narodnog muzeja Crne Gore.

- Jesu li sve duše iste ili, možda, nisu? Izložba Brigite Antoni ispituje prirodu i narav stvari kojima je savremeni čovek okružen u svojoj svakodnevici. Ona u prvi plan stavlja seriju neupadljivih objekata, na prvi pogled banalnih, beznačajnih i bezvrednih, koji – uprkos svojoj nenametljivosti – grade atmosferu virtuelno produbljenijih odnosa spram nametljive realnosti. Ovi su predmeti navodno bez značaja i bez vrednosti jer se njihovo prisustvo „podrazumeva“, jer je njihova egzistencija „kratkotrajna“, jer se njihov smisao „iscrpljuje“ u jednokratnoj upotrebljivosti nakon koje se odbacuju i zaboravljaju – mnogo brže i mnogo ranije od propisanog (ili pretpostavljenog) roka trajanja - zapisao je Marko Stamenković u tekstu „O duši, u mišićavim vremenima i prostorima“ u katalogu ove izložbe.

Brigita Antoni rođena je u 1987. godine u Baru, a osnovnu i srednju školu završila je u Ulcinju. Diplomirala grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2010. godine, i tada dobila nagradu za slobodan crtež. Od 2013. je posvećena mediju digitalne umjetnosti i koristi izražajna sredstva različitih disciplina, kao sto su digitalna štampa i video. Izlagala je grupno i samostalno.

Publika može pogledati postavku svakog dana osim nedjelje i ponedjeljka, od 10 do 17 časova.

Portal Analitika