Scena

Simo Trebješanin uz gitaru govori o ljubavi

Renomirani glumac Simo Trebješanin prirediće večeras muzičko-poetsko veče „Noć duše čarobne“ na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Simo Trebješanin uz gitaru govori o ljubavi
Portal AnalitikaIzvor

Ljubav kao tema večeri „obrađena” je kroz stihove Jesenjina, Antića, Rajića i drugih pjesnika, te protkana nekim od najljepših pjesama savremenog doba uz gitarsku pratnju.

- Moja ljubav prema gitari postoji od ranog djetinjstva. Sve sam pronašao u njoj. Kad ste veseli - gitara vas čini još veselijim, kad ste tužni - tu ste da vas tješi, kad hoćete da se smirite - ona vas smiruje... Ona je tanan i lijep instrument sa kojim možete da radite sve i daje vam sve. Gitara je ženskog roda i svojim oblikom podsjeća na ženu. Gitara je kao žena, nježna, lijepa, emotivna tajanstvena, zanimljiva. Pjesme sam birao koje se meni sviđaju, uz poeziju koju govorim. Noć duše čarobne je tematsko veče, a tema je ljubav. Sva dobra poezija i sva dobra muzika je svevremena. I to sam htio. Pjevam i govorim stihove koji su stari sto godina, kao i one nove - kazao je Trebješanin.

Portal Analitika