Scena

Solistički koncert Anđele Jovićević u KIC-u

Mlada sopranistkinja Anđela Jovićević prirediće večeras solistički koncert u Velikoj sali podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 19 sati i 30 minuta.
Solistički koncert Anđele Jovićević u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Uz klavirsku pratnju Marije Vujanović, ona će, pored ostalih, izvesti djela Antonija Vivaldija, Đovanija Batiste Pergolezija, Petra Iljiča Čajkovskog, Milana Prebande, Sergeja Rahmanjinova i Đuzepea Verdija. Gost koncerta je mladi harmonikaš Stefan Ćeha.

Anđela Jovićević rođena je 1992. godine u Podgorici, gdje je završila nižu i srednju Muzičku školu „Vasa Pavić“ u klasi prof. Marine Cuce-Franović. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, u klasi prof. mr Sanje Ostić, gdje trenutno pohađa master studije. Dobitnica je brojnih nagrada među kojima su one sa takmičenja Bruna Špiler u Herceg Novom, Laza Jovanović u Beogradu, Republičkog takmičenja u Kotoru, Vera Vitkaj u Novom Sadu, Lav Mirski u Osjeku, te priznanja za jednog od najboljih studenata akademije. Solističke koncerte već je priređivala u Podgorici, Sarajevu i na Hvaru. Pohađala je masterklas kod eminentnih profesorki: Milice Stojadinović, Radmile Bakočević, Radmile Smiljanić i Sanje Ostić. Nastupala je kao solistkinja, kamerna interpretatorka i solistkinja u horu, te bila učesnica više festivala.

Portal Analitika