Scena

"Koza ili ko je Silvija" u nacionalnom teatru

Komad Edvarda Olbija „Koza ili ko je Silvija“ u režiji Danila Marunovića biće večeras igrana na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 i 30 sati.
"Koza ili ko je Silvija" u nacionalnom teatru
Portal AnalitikaIzvor

Uloge su povjerene Marku Baćoviću, Nadi Vukčević, Dejanu Ivaniću i Emiru Ćatoviću.

„Koza ili ko je Silvija“ je bila diplomska predstava Marunovića, koji se prije toga već proslavio dokumentarnim i video radovima, a nastala je u saradnji sa Barskim ljetopisom i Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja. Osim režije, Marunović potpisuje dizajn scene i izbor muzike. U autorskom timu su još Ivanka Vana Prelević kao asistentkinja scenskog dizajna, Natalija Vujošević kao saradnica na kostimografiji, i Mirko Radonjić i Mili Malović koji su uradili dizajn svjetla.

- Ovaj komad postavlja na zanimljiv način pitanje gdje su granice seksualnih sloboda, ko ih određuje i da li smo ostvarili limite u borbi za slobodu, da li je ova civilizacija došla u ćorsokak kada su slobode u pitanju, da li imamo pravo da i dalje proširujemo zonu tabua... Olbi nas na zanimljiv način vozi kroz tu priču i na kraju nas šokira stereotipima koje smo prihvatili - kazao je Marunović nakon premijere drame „Koza ili ko je Silvija“.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika