Scena

"Učene žene" i "Ne igraj na Engleze" u nacionalnom teatru

Novi komad Crnogorskog narodnog pozorišta „Učene žene“ i studentska predstava „Ne igraj na Engleze“ biće danas igrane na scenama nacionalnog teatra.
"Učene žene" i "Ne igraj na Engleze" u nacionalnom teatru
Portal AnalitikaIzvor

Poznati dramski tekst Žana Batista Poklena Molijera, adaptirao je i režirao Jagoš Marković, a biće izvedena na Velikoj sceni od 20 časova.

Uloge tumače: Mirko Vlahović, Nada Vukčević, Kristina Obradović, Petar Vlahović, Julija Milačić, Momčilo Otašević, Petar Burić, Mišo Obradović, Jelena Nenezić-Rakočević, Branimir Popović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Goran Vujović i Marko Todorović.

Reditelj takođe potpisuje scenografiju i izbor muzike, kostime je uradila Marija Marković, scenski govor Ljiljana Mrkić-Popović, asistentkinja režije Tara Lazarević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Očigledne su reference Molijerovog djela na aktuelni trenutak, na današnje učene, jadne, sirote, bogate, neobrazovane ljude, bahate, izgubljene. S druge strane, ona je o raspadu porodice i ljubavi između muža i žene, neslozi između oca i majke, dvije sestre, i problemu nemanja identiteta. Kad god čovjek želi da bude ono što nije, on postaje tragikomičan. I kroz tu veselu apokalipsu, uz svu duhovitost, govorimo o nekim ozbiljnim stvarima jer znamo da prave komedije nema bez velike drame - pojasnio je reditelj.

2402neigraj

Predstava Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze“ na repertoaru je Scene Studio od 20 i 30 sati, u okviru segmenta Scene Akademija.

U komadu igraju: Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić, a režirao ga je Zoran Rakočević, svi studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

 

Portal Analitika