Scena

"Šćeri moja" i "Danzen" na scenama CNP-a

Nagrađivana predstava „Šćeri moja“ i duodrama „Danzen“ biće večeras igrani na scenama Crnogorskog narodnog pozorišta.
"Šćeri moja" i "Danzen" na scenama CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Tekst Maje Torodorović-Nikolić postavila je rediteljka Ana Vukotić, a na Velikoj sceni biće izveden od 20 časova. Uloge tumače Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenografiju je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš uz asistenciju Line Leković, muziku potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, a koreografiju Sonja Vukićević. Saradnik na dramaturgiji je Balša Poček, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Pitanje za sve ljude koji će predstavu gledati je: gdje nas takve odluke vode. S druge strane, meni je posebna inspiracija bila taj odnos oca i kćerke, jer sam vjerovatno kao i svaka crnogorska šćer, posebno vezana za oca. I to je, zapravo, taj drugačiji pogled na neke istorijske teme, na odnos prema vlasti i kralju koji se, od tog vremena do danas, ne mijenja. Mislim da je publika to večeras prepoznala, te da je Maja Todorović donijela jako dobru i živu ideju, ono što nazivam „živa kultura“. Pozorište je poseban medij upravo zato što je živo, što se dešava sada – potcrtala je rediteljka Vukotić nakon premijere.

0812danzen1Prošlogodišnja koprodukcija CNP-a i Festivala internacionalnog alternativnog teatra - FIAT, drama „Danzen“ Bertolda Brehta biće igrana na Sceni Studio od 20 i 30 časova. Komad je adaptirao i režirao Damjana Pejanovića, a uloge tumače Dejan Ivanić i student FDU sa Cetinja Marko Todorović.

Scenograf je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Lina Leković a muziku je komponovala Vjera Nikolić. Za video bio je zadužen Gojko Berkuljan, dok je reditelj uradio dizajn svjetla.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika