Scena

Jelena Janković-Dobrković i Ana Vukazić u "Zetskom domu"

Mlade barske pijanistkinje Jelena Janković-Dobrković i Ana Vukazić prirediće večeras koncert u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ od 20 časova.
 Jelena Janković-Dobrković i Ana Vukazić u "Zetskom domu"
Portal AnalitikaIzvor

Na koncertu će izvesti djela koja će izvesti u duetu i solistički, a na repertoaru su kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Frederika Šopena i Sergeja Rahmanjinova.

Jelena Janković-Dobrković rođena je 1981. godine u Foči. Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Baru u klasi prof. Nine Sotnjicuk. Srednju muzičku školu završila je u podgoričkoj Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u klasi prof. Anke Asanović, a Muzičku akademiju u Novom Sadu u klasi Rite KinkePrvi put je samostalno nastupila 1999. godine u okviru Barskog ljetopisa. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade u Baru, Nišu, Kotoru, Podgorici, Barleti, Parizu i Velsu.

Ana Vukazić rođena je 1985. godine u Baru, gdje je i završila nižu Muzičku školu „Petar II Petrović Njegoš“. Srednju muzičku školu nastavila je u kotorskoj „Vida Matjan“, u klasi prof. Jelke Filipović. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini, u klasi mr Aleksandre Trajković, a specijalističke studije završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi mr Tijane Humo. Još od studija nastupala je kao solistkinja, klavirska saradnica i članica kamernih sastava. Priredila je tri zapažena solistička koncerta u Galeriji Fakulteta umetnosti u Zvečanu 2007, 2008. i 2009. godine, učestvovala na manifestacijama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, te nastupala na Barskom ljetopisu. Angažovana je kao profesorica klavira i korepeticije u muzičkoj školi u Baru.

K.J.

Portal Analitika