Scena

"Revizior" i "U plamenu" u CNP-u

Komedija „Revizor“ i studentska predstava „U plamenu“ biće večeras izvedene na scenama Crnogorskog narodnog pozorišta.
"Revizior" i "U plamenu" u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

Komad, koji je po drami Nikolaja V. Gogolja režirao Veljko Mićunović, biće igran na Velikoj sceni od 20 časova. Uloge tumače Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Gojko Burzanović.

Adaptaciju i dramatizaciju drame uradila je Žanina Mirčevska, kostime dizajnirala Jelena Stokuća, scenografiju osmislio Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević-Mandić, dok je muziku birao sam reditelj.

- Bez simbioze, odnosa reditelja i glumaca, ne postoji ni pozorišni, umjetnički, fantazmagorični život. Stvari se zatvaraju u tom krugu: kako će ko da izvaga ono što iz daje iz sebe, u odnosu na ono što radi, i zato je to timski rad. Svako od nas uzima i otvara razne fioke tokom radnog procesa. Neko se uopšte ne otvori - ostane zatvoren, zaključan. I to se dešava. Ali, mislim da je divno da smo u svakoj predstavi na sceni, zapravo, mi - taj tim koji je stvorio predstvu i za nju ponešto privatno izvukao iz sebe. Drugačije nije dobro. To je identifikacija, vrlo dragocjena u pozorištu - rekao je Mićunović.

2203akademija

Iste večeri na Sceni Studio od 20 časova i 30 minuta, biće izvedena predstava „U plamenu“ Šarlote Džons.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Jovan Dabović, Anđelija Rondović, Maja Stojanović odnosno Vanja Jovićević kao alternacija, Anđela Radović i Filip Đuretić.

Cijena ulaznice za predstave u okviru programskog segmanta Scena Akademija, iznosi jedan euro.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika