Scena

"Revizor" ponovo u nacionalnom teatru

Komedija „Revizor“ Crnogorskog narodnog pozorišta biće sjutra izvedena na Velikoj sceni matičnog teatra od 20 časova.
"Revizor" ponovo u nacionalnom teatru
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi, koju je po drami Nikolaja V. Gogolja režirao Veljko Mićunović, igraju Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Gojko Burzanović.

Adaptaciju i dramatizaciju drame uradila je Žanina Mirčevska, kostime dizajnirala Jelena Stokuća, scenografiju osmislio Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević-Mandić, dok je muziku birao sam reditelj.

- Bez simbioze, odnosa reditelja i glumaca, ne postoji ni pozorišni, umjetnički, fantazmagorični život. Stvari se zatvaraju u tom krugu: kako će ko da izvaga ono što iz daje iz sebe, u odnosu na ono što radi, i zato je to timski rad. Svako od nas uzima i otvara razne fioke tokom radnog procesa. Neko se uopšte ne otvori - ostane zatvoren, zaključan. I to se dešava. Ali, mislim da je divno da smo u svakoj predstavi na sceni, zapravo, mi - taj tim koji je stvorio predstvu i za nju ponešto privatno izvukao iz sebe. Drugačije nije dobro. To je identifikacija, vrlo dragocjena u pozorištu - rekao je Mićunović o radu na ovom komadu.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika