Scena

Repriza "Otvorenog kraja" u Studiju

Novi komad Crnogorskog narodnog pozorišta, „Otvoren kraj“ koji je po tekstu Jovane Bojović režirao Petar Pejaković, biće sjutra igrana na sceni Studio matičnog teatra od 20 i 30 časova.
Repriza "Otvorenog kraja" u Studiju
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Uz njih su na sceni muzičari Mladen Nikčević na gitari i Vjera Nikolić na klavinovi, koja potpisuje i muziku.

Scenografiju i kostime uradila je Ivanka Vana Prelević, asistent režije je Zoran Rakočević, dok je izvršna producetnkinja Janja Ražnatović.

- Gledali smo da napravimo neku pank predstavu, jer sam pripadnik te generacije. Moj motiv je bio - bunt koji nedostaje u mladoj generaciji. U ovoj priči su mladi glavna tema, i pokušaj da sve to malo oživimo, ali nismo baš htjeli da im držimo neko predavanje. Gledali smo, prije svega, da djelujemo kroz neki emotivan način, kroz energiju, nešto više kroz iracionalno i nesvjesno. Lično, 80 odsto onoga što radim posvećujem tome da mladi i djeca budu što bolji, da bolje žive i imaju bolje uslove. Tek tada će oni biti svjesniji i kao ljudi, i kao građani. U to duboko vjerujem i ovo je moj mali doprinos – naveo je Pejaković o radu na drami.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika