Scena

"Da Da Šekspir" i praizvođenje "Otvorenog kraja"

Mladi gledaoci biće danas u prilici da pogledaju predstavu „Da Da Šekspir“ na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 12 časova, u okviru Dječije scene.
"Da Da Šekspir" i praizvođenje "Otvorenog kraja"
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj komad namijenjen djeci starijoj od 10 godina, režirao je Petar Pejaković, a u autorskom timu su još Dušan Murić čija je ideja i scenski pokret, te scenograf Mirko Radonjić koji je ujedno asistent režije, i kostimografkinja Olivera Gajić.

Uloge tumače: Slaviša Grubiša, Momčilo Otašević, Mišo Obradović, Sanja Popović, Jelena Simić i Kristina Obradović.

Izvršni producenti predstave su Milivoje Lakić i Marija Backović.

Predstava je nastala u kopodukciji nacionalnog teatra sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu, Gradskim pozorištem Podgorica i Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ iz Kotora.

Večernji termin na Sceni Studio od 20 i 30 časova rezervisan je za praizvođenje drame „Otvoren kraj“ mlade dramaturškinje Jovane Bojović, takođe u režiji Petra Pejakovića.

U komadu igraju: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović, a uz njih su na sceni i muzičari Vjera Nikolić na klavinovi i Mladen Nikčević na gitari.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Ivanka Vana Prelević, muziku Vjera Nikolić, asistent režije je Zoran Rakočević, a izvršna produkcija Janja Ražnatović.

- U drami „Otvoren kraj“ Jovana Bojović je, čini mi se, pisala o sebi i svojim vršnjacima. Oni nisu izgubljena generacija; to je generacija koja ne postoji - ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire. Krivica za to ne leži u socijalnom kontkstu, već u njima samima i u njihovoj odgovornosti. Zbog čega u toj generaciji ima toliko inertnosti, jalovosti, promašenosti – upitao je reditelj pred premijeru ove predstave.

K.J.

Foto: CNP/ D. Miljanić

Portal Analitika