Scena

"Kod Nojeve barke u osam" u Nikšiću

Novi komad Gradskog pozorišta iz Podgorice, „Kod Nojeve barke u osam“, biće sjutra igrana na sceni Nikšićkog pozorišta od 19 časova.
"Kod Nojeve barke u osam" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Komad namijenjen djeci starijoj od pet godina, režirao je Robert Valtl po tekstu Urliha Huba.

Uloge tumače: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović. Uz Valtla, u autorskom timu su još: scenografkinja Natalija Vujošević, kostimografkinja Tijana Todorović, kompozitor Nemanja Bečanović, koreografkinja Slavka Nelević i dizajner svijetla Miha Horvat, dok je tekst preveo Đorđe Krivokapić.

- Zabavna i poučna priča o biblijskom Potopu, ujedno je i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije... Junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja - siže je ovog komada.

K.J.

Portal Analitika