Scena

"Šćeri moja" na glavnoj sceni nacionalnog teatra

Nagrađivana produkcija Crnogorskog narodnog pozoritša „Šćeri moja“ biće večeras izvedena na Velikoj sceni nacionalnog teatra od 20 časova.
"Šćeri moja" na glavnoj sceni nacionalnog teatra
Portal AnalitikaIzvor

Nagrađeni tekst Maje Torodorović Nikolić postavila je rediteljka Ana Vukotić.

Uloge tumače Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenografiju je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš uz asistenciju Line Leković, muziku potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, a koreografiju Sonja Vukićević. Saradnik na dramaturgiji je Balša Poček, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Pitanje za sve ljude koji će predstavu gledati je: gdje nas takve odluke vode. S druge strane, meni je posebna inspiracija bila taj odnos oca i kćerke, jer sam vjerovatno kao i svaka crnogorska šćer, posebno vezana za oca. I to je, zapravo, taj drugačiji pogled na neke istorijske teme, na odnos prema vlasti i kralju koji se, od tog vremena do danas, ne mijenja. Mislim da je publika to večeras prepoznala, te da je Maja Todorović donijela jako dobru i živu ideju, ono što nazivam „živa kultura“. Pozorište je poseban medij upravo zato što je živo, što se dešava sada – potcrtala je rediteljka Vukotić nakon premijere.

K.J.

Foto: CNP/D. Miljanić

Portal Analitika