Scena

"Isti" dva puta na Sceni Studio

Komad „Isti“ koji je po tekstu Sare Đurović, režirao Damjana Čitkuševa, biće večeras i sjutra igran na Sceni Studio od 20 i 30 časova.
"Isti" dva puta na Sceni Studio
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Andrea Mugoša, Nikola Perišić, Olivera Vuković, Aleksandar Gavranić, Gorana Marković, Žana Gardašević-Bulatović i Mia Vojvodić.

Scenografiju potpisuje Stefan Spirovski, kostime Olivera Eraković-Kosić, izbor muzike uradio je Čitkušev, a izvršna producentkinja je Janja Ražnatović.

Sara Đurović ispričala je kako je tekst nastao kada je imala 18 godina, kroz studentsku vježbu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju koji pohađa.

- Kada ste mladi, ne znate za posljedice i pišete da bi ste pisali. Želite da se dokažete. Što smo mlađi, to smo hrabriji. Zato mi nije bio problem da napošem tekst sa ovom temom. Nastao je kao vježba kod profesora Stevana Koprivice, a imali smo na raspolaganju da odaberemo bajku, legendu ili nešto mi da osmislimo. Odabrala sam formu bajke, jer mi je to dalo najveću slobodu u pisanju. Mada, komad „Isti” je moja, dosta bizarna varijanta bajke – rekla je ona.

Predstava je nastala u koprodukciji CNP-a sa Makedonskim narodnim teatrom iz Skoplja.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika