Scena

"Šćeri moja" na glavnoj sceni, studenti MA u Studiju

Predstava „Šćeri moja“ Maje Todorović, koju je adaptirala i režirala Ana Vukotić, te koncert studenata Muzičke akademije sa Cetinja večeras su na programu Crnogorskog narodnog pozorišta.
"Šćeri moja" na glavnoj sceni, studenti MA u Studiju
Portal AnalitikaIzvor

U nagrađivanom komadu, koji će na Velikoj sceni biti izveden od 20 časova, igraju: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenografiju potpisuje Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš, uz asistenciju Line Leković, autor muzike je Aleksandar Radunović Popaj, koreografkinja Sonja Vukićević, saradnik na dramaturgiji je Balša Poček, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Dvije stvari su bile presudne da se posvetim ovom komadu. Prva je činjenica da se u Crnoj Gori rađa enormno veći broj muške djece nego ženske, iz razloga što imamo mogućnost da utvrdimo pol djeteta. Pitanje za sve ljude koji će predstavu gledati je: gdje nas takve odluke vode? S druge strane, posebna inspiracija bila odnos oca i kćerke, jer sam vjerovatno - kao i svaka crnogorska šćer - posebno vezana za oca. I to je, zapravo, taj drugačiji pogled na neke istorijske teme, na odnos prema vlasti i kralju koji se, od tog vremena do danas, ne mijenja. Mislim da je publika to prepoznala, te da je Maja Todorović donijela jako dobru i živu ideju, ono što nazivam „živa kultura“. Pozorište je poseban medij upravo zato što je živo, što se dešava sada - kazala je rediteljka Vukotić za Portal Analitika nakon premijere ove drame.

Iste večeri na Sceni Studio od 20 časova i 30 minuta, biće priređen koncert studenata Muzičke akademije u okviru programskog segmenta Scena Akademija.

Publici će se predstaviti: flautisti Alida Crnovršanin, Ana Jontes, Stefan Peričić, Jelena Strunjaš i Milena Konatar (klasa vanr. prof. Marije Đurđević-Ilić), harmonikaši Ilija Ljubić i Šćepan Stojanović (klasa vanr.prof. Predraga Jankovića), trubač Vladimir Vladić (klasa Aleksandra Arsića), te trio flautistkinja Jelena Strunjaš, Milena Konatar i Ana Lalošević (klasa vanr. prof. Žane Lekić). Cijena ulaznica za ovaj program je jedan euro.

K.J.

Foto: CNP

Portal Analitika