Scena

Savremeni autori na scenama nacionalnog teatra

Predstava „Šćeri moja“, te studentski komad „Ljubaf“ biće sjutra izvedene u Crnogorskom narodnom pozorištu.
Savremeni autori na scenama nacionalnog teatra
Portal AnalitikaIzvor

Nagrađivana produkcija nacionalnog teatra biće igrana na Velikoj sceni od 20 časova.

Nagrađeni tekst Maje Torodorović-Nikolić postavila je rediteljka Ana Vukotić. Uloge tumače Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenografiju je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš uz asistenciju Line Leković, muziku potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, a koreografiju Sonja Vukićević. Saradnik na dramaturgiji je Balša Poček, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Pitanje za sve ljude koji će predstavu gledati je: gdje nas takve odluke vode. S druge strane, meni je posebna inspiracija bila taj odnos oca i kćerke, jer sam vjerovatno kao i svaka crnogorska šćer, posebno vezana za oca. I to je, zapravo, taj drugačiji pogled na neke istorijske teme, na odnos prema vlasti i kralju koji se, od tog vremena do danas, ne mijenja. Mislim da je publika to večeras prepoznala, te da je Maja Todorović donijela jako dobru i živu ideju, ono što nazivam „živa kultura“. Pozorište je poseban medij upravo zato što je živo, što se dešava sada – potcrtala je rediteljka Vukotić nakon premijere.

2301ljubafU okviru Scene Akademija, u Studiju će se sjutra od 20 i 30 časova biti igrana predstava „Ljubaf“ koju je po tekstu Mareja Šizgala režirao Ferid Karajica.

Riječ je o diplomskoj predstavi troje mladih glumaca Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja - Sanje Vujisić, Filipa Đuretića i Anđelije Rondović.

- „Ljubaf“ je priča o neostvarenim ljudima u potrazi za ljubavlju. Žanrovsko pomjeranje čini ovaj komad drugačijim i zanimljivijim - navodi se u najavi ovog komada.

Cijena ulaznice za ovaj program je jedan euro.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika