Scena

Muzički filmovi na programu KIC-a

Četvrti filmski ciklus mjuzikla počeće večeras naslovom „Purpurna kiša“ u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.
Muzički filmovi na programu KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj muzički film iz 1984. godine u režiji Alberta Magnolije govori o talentovanom, mladom muzičaru kojeg tumači rok-zvijezda Princ, i njegovoj neafirmisanoj grupi. Ovaj poznati autobiografski film je osvojio „Oscar“ i „Grammy“.

Drugi u nizu je priča o popularnoj grupi „The Doors“ i njenom frontmenu Džimu Morisonu, iz 1991. godine, u režiji Olivera Stouna, koja će sjutra bit prikazani u istom terminu.

Britanski mjuzikl „Tomi“ iz 1975. godine reditelja Kena Rasela zasnovan je na rok-operi benda „The Who“ biće prikazan u srijedu. Film govori o gluvom, nijemom i slijepom mladiću koji je vrhunski majstor u fliperu i zbog čega postaje predmet religioznog kulta.

Posljednjeg dana, 19. januara, na programu je film „Apsolutni početnici“ iz 1986. britanskog reditelja Džulijena Templa sa Dejvidom Bouvijem u jednoj od glavnih uloga. Ovo ostravenje govori o životu i mentalitetu prve rok generacije u Britaniji, početkom 60-tih godina prošlog vijeka.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

K.J.

Portal Analitika