Scena

Prvi "Pogled s mosta" u ovoj godini

Predstava „Pogled s mosta“ Gradskog pozorišta koju je po tekstu Artura Milera režirao Milan Karadžić, biće sjutra izvedena u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.
Prvi "Pogled s mosta" u ovoj godini
Portal AnalitikaIzvor

Uloge u ovom komadu sa Večernje scene podgoričkog pozorišta tumače Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Ovom predstavom Karadžić se krajem 2015. vratio u Gradsko pozoriše nakon višegodišnje pauze i, osim režije, potpisuje izbor muzike.

Dramaturg je Nebojša Bradić, ujedno autor idejnog rješenja scenografije, a kostimografkinja je Dragica Laušević. Koreografkinja Slavka Nelević koja je sa Karadžićem izabrala muziku, korepetitorka je Vjera Nikolić, lektorka Dubravka Drakić, a prevod teksta uradio je Đorđe Krivokapić.

- Ono što smo vidjeli na probama, a nadamo se da će vidjeti i publika, jeste da je tema predstave toliko aktuelna, univerzalna, svevremena, da je prisutna danas u svakoj porodici u gradu koji se zove Podgorica, Nikšić, itd... To je priča što se dešava kada ima previše ljubavi u porodici i kada ta ljubav postaje prepreka, problem i proizvodi nešto što ometa prirodne zakone - odrastanje jedne mlade djevojke. Ta tema u priči se komplikuje i nosi u sebi strukturu trilera, psihološkog trilera, pa i melodramsku, ljubavnu priču - kazao je Karadžić o ovom komadu.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište/A.Kašćelan

 

Portal Analitika