Scena

Majda Mučić izlaže u Ljetnjikovcu Buća

Izložba radova akademske slikarke Majde Mučić biće večeras u 20 časova otvorena u galeriji Ljetnjikovca Buća Centra za kulturu Tivat.
Majda Mučić izlaže u Ljetnjikovcu Buća
Portal AnalitikaIzvor

Ona će se likovnoj publici predstaviti djelima rađenim u tehnici ulje na platnu.

- Majda Mučić jedan je od umjetničkih cvjetova Podgorice, svojevremeno umjetničko čudo od djeteta ili, kako su se tada izrazili članovi komisije za prijem učenika u poznatu i priznatu cetinjsku Umjetničku školu, talenat nad talentima. Majda Mučić danas je – i ne samo zbog toga što je u međuvremenu, nakon srednje umjetničke škole, u rekordnom roku završila i cetinjski Fakultet likovnih umjetnosti, već u prvom redu prema svemu onom što i kako radi, stasala u vrsnog akademskog slikara ali i aktera i poslenika mnogih humanističkih projekata i akcija. Riječju, stasala je u stvaraoca i ličnost za ponos i porodici i gradu i Crnoj Gori ukupno. Iza nje je danas na desetine samostalnih i zajedničkih izložbi, više raznih humanitarnih i drugih sličnih akcija - zapisao je Rifat Rastoder.

Majda Mučić rođena je 1979. godine u Podgorici. Završila je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“, te slikarstvo u klasi Smaila Karaila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Članica je ULUCG-a od 2004. godine. Do sada je imala više od 40 samostalnih izložbi, a njeni radovi bili su predstavljeni i na brojnim kolektivnim postavkama. Živi i radi u Podgorici.

K.J.

Portal Analitika