Scena

Dvije predstave u CNP-u

Na scenama Crnogorskog narodnog pozorišta danas će biti igrani komadi „Očevi su grad(ili)“ na Velikoj sceni od 20 časova, i „Hajdemo skakati po tim oblacima“ na Sceni Studio od 20 i 30 sati.
Dvije predstave u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

„Očevi su grad(ili)“ je dokumentarna drama čiji koncept i režiju potpisuje Boris Liješević, a nagrađivani glumački ansambl čine: Ana Vujošević, Dušan Kovačević, Dragan Račić, Emir Ćatović, Gorana Marković, Gojko Burzanović, Jadranka Mamić, Kristina Obradović, Mišo Obradović, Momo Pićurić, Nada Vukčević, Olivera Vuković, Petar Burić, Radmila Božović, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Slobo Marunović, Slavko Kalezić, Zoran Vujović i Žaklina Oštir.

Dramaturškinja predstave je Stela Mišković, uz asistenciju Ivane Dedić i Balše Počeka, saradnica na tekstu Milena Lubarda Marojević, kompozitor Aleksandar Kostić, a kostimografkinja Ivanka Vana Prelević. Asistent režije je Idriz Đokaj, izvršna producentkinja Svetlana Sošić, a organizator Danilo Kovačević.

- Tema predstave jeste novac, materijalizovana kultura je njena osnova, ali pretpostavljam da će svako iz svog ugla vidjeti ovu predstavu, i u njoj prepoznati i neke druge probleme. Za ovu predstavu kojoj se kraj nije vidio kada smo je radili, jer ne polazi od dramskog teksta, koristo sam problem sredine koji pritiska ljude. Na ovaj način ja govorim o generaciji očeva koji su gradili i što su nam ostavili u nasljeđe, a kako se mi danas prema tome odnosimo - rekao je reditelj Liješević o radu na ovoj predstavi.

Iste večeri na Sceni Studio u 20 i 30 časova, biće izvedena predstava „Hajdemo skakati po tim oblacima“, nastala po tekstu Elvisa Bošnjaka.

U predstavi koja je dio programskog segmenta Scena Akademija, igraju: Marko Todorović, Goran Vujović, Vukan Pejović, Vanja Jovićević, Anđela Radović i Milica Šćepanović. Cijena ulaznice za ovaj komad je jedan euro.

K.J.

Portal Analitika